Wednesday, December 07, 2022
   
Text Size
Login
 • Έναρξη εβδομαδας του Εrasmus + στο σχολείο μας!!!

  Το σχολείο μας σήμερα υποδέχεται τους μαθητές και τους καθηγητές απο 6 Ευρωπαικές χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν απο παιδιά του σχολείου μας στα σπίτια τους και καθημερινά θα γινονται πολλές δραστηριότητες στο σχολείο αλλά και σε διάφορα σημεια του νησιού. Μουσικές, αθηλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες θα γίνουν στο σχολείο μας, στη φιλαρμονική του Σκριπερού αλλά και στους Βελονάδες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα σας κοινοποιηθεί στη σελίδα μας αλλά και στη σελίδα μας στο facebook. Σας περιμένουμε όλους και όλες !!!   Read More
 • Το Γυμνάσιο

  Το Γυμνάσιο μας βρίσκεται στο βορειοδυτικό σημείο της Κέρκυρας στο χωριό των Περουλάδων δίπλα στη μαγευτική παραλία του Λογγά! Το σχολικό έτος 2014-2015 έχει 6 τμήματα συνολικά με 100 περίπου μαθητές και 10 καθηγητές! Καλως ορίσατε στο διαδικτυακό μας τόπο! Καλή πλοήγηση!  Read More
 • Ανακοινώσεις

  Δείτε τις ανακοινώσεις του Γυμνασιου Αμφιπαγιτών μεσα απο το μενού ανακοινώσεις της ιστοσελίδας μας ! Read More
 • Προστασία των Θαλασσών

  Το καλοκαίρι πέρασε αλλά για να μπορέσουμε να απολάυσουμε εμείς και οι επισκέπτες του νησιού μας το επόμενο πρέπει να φροντίζουμε τη θάλασσα και τις ακτές μας όλο το χρόνο ! Ας δούμε σε αυτή τη σελίδα πληροφορίες σχετικά με τι μπορούμε να κάνουμε.  Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Σκέφτομαι πριν δημοσιευσω!!!

Published on Tuesday, 19 January 2016 10:46 Hits: 44

Μπήκαν στο σχολείο μας αφίσες σχετικά με την ενημέρωση των παιδιών για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε πριν δημοσιεύσουμε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο. 

 

Ας σκεφτούμε επίσης ποιές ειναι οι διαδικτυακές μας επαφές ; Τις γνωρίζουμε όλες;

 

 

Δέκα ερωτήσεις απαντήσεις για τα προσωπικά δεδομένα

Published on Monday, 18 January 2016 12:47 Hits: 8

1. Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ή αλλιώς προσωπικά δεδομένα);

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες. Το άτομο (φυσικό πρόσωπο) στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα ονομάζεται υποκείμενο των δεδομένων.


2. Ποια είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

Ευαίσθητα χαρακτηρίζονται τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου που αναφέρονται στη φυλετική ή εθνική του προέλευση, στα πολιτικά του φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές του πεποιθήσεις, στη συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία του, στην κοινωνική του πρόνοια, στην ερωτική του ζωή, τις ποινικές διώξεις και καταδίκες του, καθώς και στη συμμετοχή του σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων. Τα ευαίσθητα δεδομένα προστατεύονται από τον Νόμο με αυστηρότερες ρυθμίσεις από ότι τα απλά προσωπικά δεδομένα.


3. Τι σημαίνει ?επεξεργασία προσωπικών δεδομένων?;

Είναι κάθε εργασία που πραγματοποιείται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως: συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμός, διασύνδεση, δέσμευση, διαγραφή, καταστροφή.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που τηρεί και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα ονομάζεται υπεύθυνος επεξεργασίας.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που επεξεργάζεται δεδομένα για λογαριασμό κάποιου υπεύθυνου επεξεργασίας ονομάζεται εκτελών την επεξεργασία.


 

4. Ποια είναι η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα ισχύει ο Νόμος 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος εποπτεύεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επίσης, ισχύει ο Νόμος 3471/2006 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίας.

Μάθετε περισσότερα για το θεσμικό πλαίσιο προστασίας δεδομένων

Μάθετε περισσότερα για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων


 

5. Ποιους αφορά ο Νόμος για τα προσωπικά δεδομένα;

Ο Ν. 2472/1997 αφορά κάθε φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται εν ζωή. Τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν προσωπικά δεδομένα.


 

6. Πότε επιτρέπεται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων;

Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται μόνο όταν το άτομο έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η επεξεργασία και χωρίς συγκατάθεση όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος 2472/1997 στο άρθρο 5.


 

7. Πότε επιτρέπεται η επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων;

Η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται μόνο εφόσον ισχύει μία τουλάχιστον από τις εξαιρέσεις που ορίζει ο Νόμος 2472/1997 στο άρθρο 7.


 

8. Τι σημαίνει γνωστοποίηση και άδεια τήρησης αρχείου;

Κάθε υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να γνωστοποιεί στην Αρχή την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που πραγματοποιεί, εκτός αν εμπίπτει σε μία από τις περιπτώσεις του αρ. 7Α του Ν. 2472/1997. Η Αρχή καταχωρεί τη γνωστοποίηση σε ειδικό μητρώο.

Όταν η επεξεργασία αφορά ευαίσθητα δεδομένα, ο υπεύθυνος επεξεργασίας μπορεί να την πραγματοποιήσει μόνο μετά από άδεια της Αρχής, η οποία χορηγείται με ειδικούς όρους και προϋποθέσεις. Άδεια επίσης μπορεί να απαιτείται για τη διαβίβαση δεδομένων σε χώρα εκτός Ε.Ε., καθώς και για τη διασύνδεση αρχείων.

Δείτε το μητρώο γνωστοποιήσεων που τηρεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων


 

9. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν κάποιοι έχουν τα προσωπικά μου δεδομένα και τα χρησιμοποιούν παράνομα;

Η καλύτερη μέθοδος είναι η πρόληψη. Ο καθένας μας πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος, να μη δίνει τα στοιχεία του ανεξέλεγκτα, να περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα και, αν αντιμετωπίσει πρόβλημα, να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 2472/97.


 

10. Έχει η Αρχή στην κατοχή της αρχεία με προσωπικά μου δεδομένα;

 

ΟΧΙ. Στην Αρχή γνωστοποιείται μόνο η επεξεργασία αρχείων με προσωπικά δεδομένα. Η Αρχή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των αρχείων αλλά μόνο τα κύρια χαρακτηριστικά τους καθώς και τον υπεύθυνο επεξεργασίας των αρχείων.

Restore Default Settings

Login